Hoe werkt het?


24/7 kwaliteit en controle

Hoe werkt de nieuwste standaard in zonnepanelen?

Een systeem wat met u mee gaat, klein of groot. Makkelijk uit te breiden. Houdt rekening met accu opslag!

 

Hoe werkt Solar?

U kunt zelf energie besparen en dat direct van de zon, gratis, elke dag weer.

1. Zonnepanelen, die het licht opvangen en omzetten in DC spanning (Volt)

2. Enphase omvormer die de spanning per zonnepaneel omzet naar thuisstroom (220V)

3. De netmeter die de energie terug levert als uw apparaten thuis er geen gebruik van maken.

4. De kabel die de zonne-energie koppelt met uw apparaten en daardoor geen grijze stroom afneemt van uw energiemeter

 

Hoe werkt Enphase?

  1. Zonnepanelen
  2. Micro-omvormer (Enphase)
  3. Kabel 230V kliksysteem
  4. Envoy
  5. Accubox
  6. Online monitoring
  7. Bewaking en control
1. Zonnepaneel

1. Zonnepaneel

Ons kwaliteits zonnepaneel is AEG en is Duits gecertificeerd met standaard 20 jaar productgarantie.

Wat het verder uniek maakt tegenover vele andere zonnepanelen, is  dat het een veel lager rendement verlies heeft en vermogensgarantie van 85% na 25 jaar.

Is deze hoge kwaliteit u nog niet goed genoeg? Kies dan voor onze ExaSun glas-glas zonnepanelen met 30 jaar productgarantie en unieke zonnecellen die voor nog hoger rendement gaan. Dit zonnepaneel is uitgeroepen tot beste innovatie van 2019 en gemaakt in Nederland, Den Haag.

2. Enphase micro-omvormer

2. Enphase micro-omvormer

De bewezen Enphase micro-omvormer-technologie optimaliseert de productie van elke module, wat een hoger rendement haalt uit het zonnepaneel.

Het is een systeem dat meer zonne-energie produceert, eenvoudig te ontwerpen, eenvoudig te installeren, en veiliger is voor zowel installateurs en eigenaren. De Enphase micro-omvormer technologie zorgt voor meer kilowatt-uur per dag, maand en jaar. Zelfs bij gedeeltelijke schaduw van wolken, bomen, of obstakels. Plus, het verhoogt de betrouwbaarheid doordat de levensduur minimaal 20 jaar is, dit in tegenstelling tot  de traditionele string omvormers die altijd vervangen moeten worden door slijtage.

3. Speciale 230V kabel

3. Speciale 230V kabel (Klik systeem)

De Engage-kabel is een ononderbroken kabel van 2,5 mm2 met geïntegreerde aansluitingen voor Enphase micro-omvormers. De kabel kan worden gebruikt als een standaard elektrische buitenkabel en kan worden geknipt, gesplitst en verlengd waar nodig.De Engage-accessoires zijn een aanvulling op de Engage-kabel en maken het mogelijk deze aan te passen aan elke installatie.

Engage Kabel accessoires zijn onder andere de uitbreidingsafsaluiting, de waterdichte afdichting en het ontkoppelingshulpmiddel. Samen zorgen deze asccessoires voor een schone, nette plaatsing van de installatie.

4. Envoy-communicatie

4. Envoy-communicatie

De Enphase Envoy-communicatie gateway verbindt elk onderdeel van uw zonnepaneel met het internet voor grotere intelligentie, rapportage en zelfs probleemoplossing op afstand.

De Envoy maakt gebruik van geavanceerde powerline-communicatie technologie zodat elke micro-omvormer kan worden aangesloten zonder extra bekabeling of configuratie voor draadloos. Systeemeigenaren kunnen de status van hun zonnesysteem eenvoudig controleren op het lcd-scherm van de Envoy of ze kunnen gedetailleerde gegevens bekijken via de website van Enlighten.

5. Enlighten

5. Enlighten

Het controleplatform van Enlighten biedt een ongekend niveau van intelligentie voor eigenaars en installateurs van zonnesystemen.

In tegenstelling tot conventionele controlesystemen controleert Enlighten voortdurend de status en prestaties van het hele systeem zodat de productieve tijd maximaal is. Omdat het toegankelijk is via een intuïtieve, webgebaseerde interface tilt Enlighten de efficiëntie, het gebruiksgemak en het onderhoud van uw systeem naar een hoger niveau.

6. Bewaking en control

6. Bewaking en control

De status en prestaties van het hele systeem worden voortdurend gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat een eventuele storing en/of uitval snel geconstateerd wordt. Door deze goede bewaking kan er snel actie ondernomen worden, wat een onnodig verlies aan rendement tegen gaat. De Envoy verbindt het systeem met het internet voor probleemoplossing op afstand. Op deze manier houdt u optimale controle over uw zonnepanelen systeem en kunnen eventuele storing opgelost worden.

7. Accu opslag systeem

6. Accu opslag systeem

Op een mooie dag leveren je panelen een hoop energie op. Omdat je niet al die energie direct kunt gebruiken, lever je de energie terug aan het net. Maar zou het niet veel mooier zijn, als je die energie op kunt slaan? Dan kun je op een minder zonnige dag ook profiteren van je eigen energie.

Meer dan zonnepanelen

U koopt bij ons een zonnepanelen systeem welke verder gaat dan andere systemen. U kunt vanaf 2016 uw energie verbruik, de energie opwekking door de zon en uw accu opslag in 1 dashboard bekijken en sturen. Slim energie management wordt laagdrempelig, maakt u minder afhankelijk van de energiebedrijven en de energie belastingen die door overheid wordt verrekend.

Neem contact met ons op.

U kunt ons bellen op 0174-200 200 mailen naar sales@wattco.nl of vul uw gegevens in: